Hvem eier bilen?

Søketips

Søk også personlig skilt eller understells­nummer (VIN). Søk etter alle kjøretøy, MC eller tilhenger. Husker du ikke hele skiltet? Prøv avansert søk!

Huskeliste for når du skal kjøpe bil

Huskeliste for når du skal kjøpe bil

Om du skal kjøpe bil, kan det være lurt å ha gjennomgått en sjekkliste i forkant. Her er en huskeliste for å hjelpe deg på vei når du skal kjøpe bil.

Huskelisten for kjøp av bil

 • Sett budsjett for bilkjøp
 • Definer type bil som passer deg
 • Prøvekjør ulike biler
 • Finn potensielle biler til salgs
 • Undersøk bilens historikk
 • Forhandlinger og prissetting
 • Finansiering for å kjøpe bil
 • Forsikring
 • Fullfør kjøpet
 • Registrering og eierskapsendring
 • Nyttige lenker

Sett budsjett for bilkjøp

Før du begynner å lete etter en bil, er det viktig å fastsette et realistisk budsjett. Dette vil hjelpe deg med å avgrense søket og finne en bil innenfor dine økonomiske grenser.

Definer type bil som passer deg

Utfør grundig forskning for å finne ut hvilken type bil som passer best for dine behov og preferanser. Tenk på faktorer som størrelse, drivstofføkonomi, kjørelengde, sikkerhetsfunksjoner, pålitelighet og eventuelle spesifikke krav du måtte ha.

Prøvekjør ulike biler

Besøk forhandlere eller private selgere for å prøvekjøre forskjellige biler du vurderer. Dette vil gi deg en bedre følelse av hvordan bilen oppfører seg på veien og om den passer for deg.

Finn potensielle biler til salgs

Når du har bestemt deg for hvilken bil du ønsker å kjøpe, kan du begynne å lete etter tilgjengelige alternativer. Du kan sjekke annonser på nettet, besøke forhandlere eller kontakte privatpersoner som selger biler.

Undersøk bilens historikk

Det er viktig å sjekke bilens historikk for å få informasjon om tidligere eierskap, servicehistorikk, eventuelle ulykker eller skader, og andre relevante opplysninger.

Forhandlinger og prissetting

Hvis du kjøper fra en privat selger, kan du forhandle om prisen. I tilfelle av en forhandler, kan du også prøve å forhandle om prisen eller diskutere eventuelle tilleggsfordeler som garantier eller vedlikeholdsavtaler.

Finansiering for å kjøpe bil

Hvis du trenger finansiering for å kjøpe bilen, kan du utforske ulike lånemuligheter. Du kan søke om billån gjennom banker, kredittforetak eller forhandlerfinansiering. Sammenlign rentesatser, betingelser og lånevilkår for å velge det beste tilbudet.

Du kan blant annet bruke Tjenestetorget Finans sin tjeneste for billån her.

Forsikring

Før du kjører av gårde med din nye bil, må du sørge for at du har forsikring som dekker kjøretøyet ditt. Sammenlign forsikringstilbud fra forskjellige selskaper og velg en plan som gir deg tilstrekkelig dekning.

Få tilbud på bilforsikring hos Tjenestetorget her.

Fullfør kjøpet

Når du har forhandlet pris, sikret finansiering og skaffet forsikring, er det på tide å fullføre kjøpet. Dette inkluderer å fylle ut nødvendige papirer, signere kontrakten og betale for bilen. Vær oppmerksom på å lese kontrakten nøye og forstå alle vilkår og betingelser før du signerer.

Registrering og eierskapsendring

Etter kjøpet må du registrere bilen på ditt navn hos Statens Vegvesen. Selve omregistreringen kan enkelt gjøres online på Statens Vegvesen sine hjemmesider. Du må vanligvis også levere inn nødvendige dokumenter som kontrakt, forsikringsbevis, identifikasjon og eventuelle avgifter som kreves til ulike parter avhengig av hvordan du har finansiert kjøretøyet.

Det er også viktig å være oppmerksom på dine rettigheter som forbruker og ta nødvendige forholdsregler for å sikre en trygg og pålitelig kjøpsopplevelse.

Nyttige lenker til huskeliste for å kjøpe bil

Meld fra om feil i artikkelen