Hvem eier bilen?

Søketips

Søk også personlig skilt eller understells­nummer (VIN). Søk etter alle kjøretøy, MC eller tilhenger. Husker du ikke hele skiltet? Prøv avansert søk!

Hvordan gjennomføre periodisk kjørekontroll

Hvordan gjennomføre periodisk kjørekontroll

Autoriserte verksteder tilbyr periodisk kjørekontroll i samsvar med standarder. Prisene varierer mellom verkstedene, og eventuelle reparasjoner er ikke inkludert i prisen. Mangler må rettes og godkjennes innen fristen for etterkontroll. Manglende godkjenning kan føre til bruksforbud og avskilting ved kontroll.

Autorisert verksted for periodisk kjørekontroll

Periodisk kjørekontroll kan utføres av godkjente verksteder som er autorisert av Statens Vegvesen. Verkstedene har kvalifisert personell og utstyr til å gjennomføre kontrollen, i samsvar med de fastsatte retningslinjene og standardene. Dette kan være bilverksteder eller NAF-sentre.

Når du har gjennomført EU-kontrollen vil verkstedet sende inn rapporten til Statens Vegvesen.

Hva koster periodisk kjørekontroll?

Prisen for periodisk kjørekontroll kan variere fra verksted til verksted. Det er ikke fastsatt en enhetlig pris for EU-kontroll i Norge, og hvert verksted har mulighet til å sette sin egen pris for tjenesten.

Det er også verdt å merke seg at prisen for EU-kontrollen vanligvis ikke inkluderer eventuelle reparasjoner eller utbedringer som kan være nødvendig for å få kjøretøyet i samsvar med kravene. Hvis eventuelle feil eller mangler oppdages under kontrollen, vil verkstedet vanligvis gi deg informasjon om hva som må utbedres og en separat pris for reparasjonene.

Det er derfor lurt å kontakte ulike verksteder i ditt område og be om prisoverslag for EU-kontrollen. På den måten kan du sammenligne priser og velge det verkstedet som passer best for deg.

Hva om periodisk kjørekontroll ikke blir godkjent?

Dersom kjøretøyet ikke blir EU-godkjent, må manglene rettes og godkjennes i en etterkontroll innen fristen. Du velger selv om du vil ta etterkontrollen på samme verksted eller om du ønsker å ta den på et annet verksted enn der du gjennomførte EU-kontrollen. Du kan derimot ikke ta en helt ny EU-kontroll hos et annet verksted.

Du kan finne bilverksteder i ditt område på 1881.no.

Ikke godkjent periodisk kjørekontroll

Om kjøretøyet ikke er godkjent innen fristen får kjøretøyet bruksforbud. Det betyr det at du kjører ulovlig og kjøretøyet kan bli avskiltet hvis du blir stoppet i kontroll.

Meld fra om feil i artikkelen